Bujang Senang

Bujang Senang

Nov 23, 2011

Syarikat Yahudi dah Lama Bertapak di Malaysia

Saya petik komen seorang pengunjung blog manjung mari.

merbok said... syarikat yahudi pun byk dlm tanah melayu ni.. tahun 2005 ada pelajar siswi uitm practical training dgn satu syarikat landskap di lembah klang.. ada sekali tu tuan punya syarikat tu rupa2nya seorang yahudi (suami isteri) ..bila dia tengok siswi tu pakai tudung dia terus suruh bukak tudung atau pergi syarikat lain.. ada sapa2 kalau rajin pi laa selidik.. yg jadi pengurus orang melayu.. aku heran laa mcmana org yahudi boleh bukak syarkat kat sini..

dulu ada satu kes org singapura (apek n nyonya tua) nak beli tanah kat area sepang.. last-last selidik punya selidik rupanya yg nak beli tu yahudi.. pada sapa-sapa yg nak juai tanah tu jgn ghairah sangat.. selidik dulu lebih-lebih lagi kalau tanah yg luas-luas.. depa ni byk duit.. biasanya depa terus setuju ja dgn harga yg ditawarkan.. janji boleh dibeli. 

Baca lagi kat sini

2 komentar: