Bujang Senang

Bujang Senang

22 Mac 2017

Video :Sanggup Tipu Untuk Lawan PM Di Pekan
Parti Pribumi Bersatu, Dato 'Abdul Rahman Mohd Noor mengeluarkan video yang menyatakan beliau berharap untuk bertanding di Pekan menentang PM Najib.Walaupun dia berkata dia adalah seorang pesara miskin tapi yang jelas beliau kini merupakan ahli lembaga pengarah untuk Daim PECD Bhd (Peremba) sejak 2008 dan adalah jelas juga bahawa beliau adalah sekutu Mahathir dan Daim dalam jangka masa yang panjang dan umum mengatahui Mahathir dan Daim bukan orang miskin.

Selain daripada mengulangi pembohongan yang Mahathir biasa keluarkan, apa yang mengganggu mengenai video beliau adalah bahawa dia mendakwa dia berada di UK pada masa PM Najib tidak menduduki peperiksaan akhir di University of Nottingham.

Ini nampaknya menjadi tuduhan berniat jahat yang Najib tidak menerima ijazah daripada Universiti.


Walau bagaimanapun, pemeriksaan secara langsung dengan Universiti laman web sebenar Nottingham menunjukkan ini:


https://www.nottingham.ac.uk/news/pressreleases/2009/april/alumnusbecomesprimeministerofmalaysia.aspx

"Najib menamatkan pengajian dalam bidang Ekonomi Industri dari Universiti Nottingham pada tahun 1974 dan telah aktif dalam politik di Malaysia lebih daripada 30 tahun."
 Profesor David Greenaway, Naib Canselor Universiti Nottingham, berkata: "Saya amat gembira bahawa lulusan Universiti Nottingham memegang kedudukan yang penting. Pihak Universiti mempunyai sejarah yang panjang bekerjasama rapat dengan Malaysia - dua bekas Kings juga graduan Nottingham, dan kami universiti British yang pertama menubuhkan kampus di negara ini.

Profesor Ian Pashby, Naib Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif The University of Nottingham Kampus Malaysia, berkata, 'Warga UNMC bangga kerana salah seorang bekas graduan telah menjadi Perdana Menteri keenam Malaysia. ".

Ia adalah jelas sekali bahawa bukan sahaja PM Najib graduan dari University beliau, profesor di University of Nottingham turut berbangga dengan beliau.


Ini jelas menunjukkan bahawa Dato 'Abdul Rahman Mohd Noor dari PPBM berniat jahat dan beliau bukan seorang pesara miskin seperti yang beliau katakan.

 
Sekali lagi, tak fitnah jika bukan Pakatan. Satu lagi pembohongan yang berniat jahat dan fitnah dari Mahathir dan macainya sekali lagi terdedah.


Saya juga ingin bertanya kepada Dato 'Abdul Rahman Mohd Noor dari Universiti mana beliau graduan? Katanya, beliau menamatkan pengajian pada 1972 dari Universiti Malaysia.


University of Malaysia ? Rasa ianya bukan di Malaysia atau mana-mana sahaja di dunia. Adakah dia graduan dari universitinya  sendiri ?


terjemahan dari LSS 
 https://www.facebook.com/lim.siansee?fref=ts

0 komentar: